Прихильники

неділя, 24 грудня 2017 р.

У Винниках нагородили молодих прозаїків Львівщини



Сьогодні, 1 грудня, у СЗШ № 29 відбулося урочисте нагородження переможців і учасників конкурсу молодих прозаїків імені Катрі Гриневичевої за 2016 рік, удев’яте організований ЛОО «Товариство українок ім.
Ольги Басараб».
Засновник і голова оргкомітету конкурсу, голова Товариства Ярослава Ваврисевич розповіла винниківчанам і гостям про життєвий і творчий шлях видатної українки, яка народилася у Винниках, – Катрі Гриневичевої, а також про історію та мету проведення конкурсу молодих прозаїків.
У Винниках зібрали талановиту юнь, котра представила журі конкурсу власні проби пера в малих жанрах прози – новели, оповідання, есе, нариси та казки.
Привітав молодих літераторів Львівщини міський голова Винник Володимир Квурт.
«Винники – маленьке галицьке містечко з великим серцем – тішиться, що це нагородження відбувається саме у нас, – підкреслив мер. – Світ змінюється. Чи можливий успіх у сучасному світі, якщо нема конкуренції? Перемагати будуть ті нації, які матимуть своїх мислителів, які спроможні бути креативними, а значить – бути успішними. Конкурс молодих прозаїків покликаний виховувати в кожній дитині талант. Бажаю учасникам творчого натхнення, творити заради нашої країни, нашого успішного майбутнього».
До конкурсантів звернулися члени журі, зокрема Зиновій Суходуб, Дмитро Сапіга, Соломія Онуфрів, Любов Відута, Людмила Пуляєва-Чижович, а також заступник голови Винниківського осередку товариства «Союз Українок» Наталія Вінярська, директор МАН Іванна Бородчук та ін.
Учетверте за час існування конкурсу вручили Гран-прі. Цю високу літературну нагороду отримала студентка Педагогічного ліцею з Дрогобича, вихованка зразкової літературно-творчої студії «Любисток» Тетяна Піцик. Журі оцінило талант дівчини, яка подала на конкурс оповідання «Барбі», дипломом "Золоте перо".
Із метою популяризації творів переможців, їхні літературні проби надрукували в молодіжно-юнацькому альманасі «Красава», презентація якого відбулася під час нагородження. Художнім доповненням до текстів стали графіка «Джаз» Оксани Заяць (Львівська академія мистецтв), малюнки «Сонце в долонях», «Соняхи» Софійки Карпишин і Марічки Галушки з дитячої студії «Малюнок» Народного дому міста Винники.
Музичні привітання присутнім подарували Віта Мостова, Юліанна Опалевич, Софія Мандзюк і Олег Мостовий.
Лариса КУБСЬКА

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.

2023