Прихильники

неділя, 25 березня 2018 р.

І знову про вчителів.




І знову про вчителів.
Напевно, кожен уже знайомий із відео (його вранці демонстрували навіть у "Сніданку з 1+1"), коли вчителька ображає учня. Цікавою є реакція однокласників - ледве стримують сміх.
Нікого не беруся захищати, тим більше не підтримую образливі слова на адресу учнів. Але я вчителька, особа зацікавлена, тому в цій ситуації нехай говорять діти.
Сьогодні з 9-Б й 10-А аналізували чергове негативне шкільне відео - учні дозволили написати про нашу розмову.
Отже, які версії розглядають діти?
Версія 1. Шоу. Оскільки учнів розбирає сміх, напевно, всі в курсі, що їх знімає "прихована камера". Можливо, учительку навмисно провокували, щоб зафільмувати шоу для великої кількості переглядів в інтернеті, для реклами або власної популярності.Якби це відео знімалося для самозахисту (не завжди дорослі вірять, що винен учитель), то відео б не виставили в інтернет, а показали б батькам чи дирекції школи.
Версія 2. Помста. Можливо, учителька несправедливо оцінювала учня. Удома йому перепадало на горіхи - от і вирішили таким чином помститися вчительці.
Версія 3. Булінг. Школярі не стали на захист однокласника, якого кривдять. Можливо, учня, на якому зірвалася вчителька, підставили навмисно, щоб потім принизити його в соцмережі, а вийшло, що тепер цькують не учня, а вчителя. Побічний ефект.
Версія 4. Учителька звільнилася. У неї не вистачило сил захистити себе чи бодай вибачитися. Напевно, вона, і справді, дуже втомлена роботою чи дітьми.
Версія 5. Цинічна випадковість. Ішов звичайний урок. Комусь стало нудно, а тут таке "щастя" - учителька вийшла з себе: чому б не розважитися?
"Ви ще не знаєте, які ми, підлітки, буваємо жорстокі. У нас гормони, з якими важко справитися, - коментують учні. - Не кожні нерви це витримають. Учителів, можливо, і навчають спілкуватися з підлітками, але ніхто не додумався вчити їх, як від нас захищатися. Ви не думайте, що всі діти такі порядні, як у нашій школі. Проте все одно вчитель ніколи не має ображати учня. Ніколи. Навіть якщо дитина на це заслуговує".
На запитання, чи готові учні до того, щоб у кожному кабінеті були відеокамери й знімалися всі уроки - заради справедливості, майже хором відповіли, що ні, адже у 80% винні самі; ситуацію ж із вище названою вчителькою й учнями оцінють як 50% на 50% (винні однаково всі).
P.S. Легко говорити про такі складні випадки, коли твої нерви не розхитані й коли щастить із учнями. Так, у нас не ідеальні оцінки; зі мною не завжди й не у всьому погоджуються, але натомість розуміють із першого погляду; інколи вважають жорстокою (як сьогодні  через зневагу до скиглення  ) ...і викликають безмежну вдячність за відвертість... Якби ви знали, які в нас є людяні діти! Але про це буде завтра, коли завершиться експеримент із десятикласниками  .
P.S.P.S. Хм. Таку "тему" зіпсувала - завершила оптимістично. Добре, що є багато критиків, які обуряться й щось порекомендують  .

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.

2023