Прихильники

середа, 23 травня 2018 р.

Семінар у Жовкві

       Семінар, що відбкувся у Жовкві 10 травня, безперечно, не був звичайним чи буденним. Організований за підтримки Департаменту освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації, комунального закладу Львівської обласної ради "Львівський  обласний інститут післядипломної педагогічної освіти", відділу освіти Жовківської районної адміністрації та творчого об.єднання "Соняшник" зібрав у школі №3 М. Жовкви учителів української мови і літератури та зарубіжної літератури з усієї області.
      Мета семінару- розвязання комплексу завдань щодо підготови вчителів до здійснення діяльності у форматі Нової української школи , пошуки шляхів підвищення результатів ЗНО, формування гуманістичного світогляду учня як самодостатньої особистості, європейця і патріота.
         Як Земля обертається навколо сонця, так усе оберталося навколо Всеукраїнської українознавчої  гри "Соняшник"  (Адреса сайту http://gra-sonyashnyk.com.ua ). Так, цей захід можна назвати рекламним, бо кожен з доповідачів надавав переконливі аргументи для участі в цій грі.  Але крім того, тут було надзвичайно багато корисної інформації, на пошуки якої у повсякденному житті витратиш "купу часу", і то немає певності, що досягнеш успіху.
            Найбільш емоційним був виступ Юрія Івановича Кавбасенка - тоді я зрозуміла, чому колега ,  вчитель зарубіжної літератури, говорила про нього з таким захопленням.
     Але я їхала на семінар, бо  доповідачем був пан  Дмитро Дроздовський.
     "Нехай у Вашому житті трапляються дива - світлі й приємні. Будьте успішні!"- такі слова написав пан Дмитро, автор ( у співпраці  з Олесею Калинич)  робочого зошита з української мови для 9 класу.
     І справді, ще зовсім недавно це видавалося для мене чимось неймовірним - побачити самого Дроздовського, який є головою журі Всеукраїнського конкурсу " Учитель року". А дізналася про це з публікацій  Олесі Калинич, за якою стежу (можливо, не зовсім доречне слово) від минулої осені, коли тільки планувала створити блог. Тепер постійні перегляди та поширення її статей  стали для мене необхідністю.
      Олеся Калинич - Заслужений учитель України, переможець конкурсу "Учитель року-2015". Читаючи її публікації, у мене виникає питання:  Ви коли-небудь відпочиваєте?
Такий пласт роботи, який видала "на-гора" ця людина, далеко не кожному під силу. Це вчитель, який знає школу не з трибуни, а з шкільної парти, це учитель- практик, у  якого можна перейняти дуже багато і використовувати у своїй роботі, бо пані Олеся щиро ділиться досягненнями на сторінках блогу.
     Результатом спільної праці Олесі Калинич та Дмитра Дроздовського є робочі зошити з української мови та літератури для 9 класу. Я раніше бачила презентацію зошита  на каналі  https://www.youtube.com/watch?v=7FvxZ7bzA6I. І їхала на семінар із надією, що зможу його придбати.  Мої сподівання справдились.  Це зошит і для контрольних робіт, і для підготовки ЗНО, алецей зошит цікавий, оригінальний для учнів, і , безперечно, полегшує роботу вчителю.
     Колеги вже переглянули зошити і роблять замовлення. Сподіваюся, що доля дасть можливість зусрітися  з  Олесею Калинич.
 
   Адреса сайту http://gra-sonyashnyk.com.ua .

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.

2023